Vi åkte i en Cadillac Series 6700

Cadillac

Nu har vi kollat upp vilket åk det var som tog oss från Torsångs kyrka till Rankhyttans herrgård. Det var en Cadillac Series 6700 Fleetwood 75 från 1959. Turen gick in till Borlänge där det var adventspyntat, sedan ut förbi Stora Tuna kyrka, tillbaks mot Torsång och så småningom mot Rankhyttans herrgård för middag och bröllopsfest!

Cadillac

Bilen byggdes som en top of the line limousine (med två utfällbara livvaktsstolar framför baksätet) i endast 700 exemplar. Baksätet är utrustat med eget AC-system och elhissar till rutorna. Vi fick dock inte sitta på tyget i baksätet. Det har ingen gjort tidigare heller eftersom skyddsinplastningen från fabriken fortfarande satt kvar på dynorna. Bilen som väger 3,4 ton (nästan tung lastbilsvikt) ”behövde inte” vinterdäck. Säkerhetsbälten var tydligen också överflödigt…

Cadillac

Vi blev skjutsade av Bilimportören tillika bröllopschauffören Richard Kvick från Falun. Förutom en massa spännande information om den här speciella president-/rockstjärnelimousinen berättade han också roliga historier om tidigare uppdrag och resor till USA för inköp av veteranbilar.

På Rankhyttan väntade alla gäster som hade hunnit förfriska sig med cider (eller snarare ”dryck av ciderkaraktär”) och snittar under en tipspromenad i annexet. Dags för brudskål!

Vi har precis börjat få bilder från bröllopet och ska sortera lite innan vi lägger upp de första vimmelbilderna från festen. Den som väntar på något gott…

4 reaktion på “Vi åkte i en Cadillac Series 6700

 1. Annikan

  Tycker det är lite dåligt med uppdateringar här, jag som inte var närvarande den stora dagen vill gärna få ta del av lite bilder om inte annat….

  Svara
 2. martin Inläggsförfattare

  1. Thank you!

  2. Vi lovar att lägga ut mer. Vi kommer lägga ut bilder från svensexan och möhippan bland annat. Nu har vi flyttat till ny lägenhet och då passar det kanske med lite bilder?

  3. Tack! Ja namnet blir bra som du redan ordnat, bättre sent än aldrig med ett svar tänkte vi. Kul att du hittade bloggen.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>